Novi Sad
14.03.2013.
16:50 > 11:12
Privredni sud u Novom Sadu presudio je da preduzeće Dnevnik Vojvodina pres (DVP) koje izdaje list Dnevnik, nema pravo na naslov, žig i logo tih dnevnih novina, niti ima izdavačka prava, već sva ta prava pripadaju Dnevnik holdingu.
  • ČEPRKALI

    24.04.2013 07:39
    Spasioci ?Malo morgen
    Vlada APV je upropastila "Dnevnik" u celini na čelu sa sekretarijatom za rad,zapošljavanje i ravnopravnost polova,sekretarijatom i Odborom za informisanje...Sada ga kbojagi spašava da bi ga dotukla i opelješila do samouništenja uz pomoć nesposobnog ali poslušnog rukovodstva.
  • mikica

    15.03.2013 11:14
    a plate
    Ima DVP dosta para kada izdrzava gl.ur., daje mu vec drugu otpremninu i placa jos jednog gl.ur. po volji direktora.valjda jedini list u zemlji sa dva glavna urednika.
    a na platama rukovodstva bi i Bajatovic pozavide: najvisa plata je 16 puta visa od najnize- 325.000:21000. novinari nemaju ni prosecne republicke zarade. uz te pare direktorske jos 50.000 eura bonusa za uspesan rad u 2011. god(za proslu jos nema podataka) sto stoji i na APR. ispade 7.000 eura mesecno za najboljeg + sl. auto itd... A stampani tiraz 8.000 primeraka i najmanje 30% remitende.
    Kome treba takav kilavac od preduzeca osim onom ko je ozbiljno bacio oko na 15-ak hiljada kvadrata u strogom centru. sve je jasno, samo okrenite kapu naopako.
  • Nikola

    15.03.2013 10:14
    -
    Dnevnik je odavno propao. Davno je prošlo vreme njegove eventualne privatizacije.
  • ns

    15.03.2013 09:57
    @Animator - Realno...
    ma šta pričaš ti, ko je spasao Dnevnik, idi pitaj tvoje iz Pokrajine kada su zadnji put uplatili Holdingu plate i kada su DVP-u uplatili pet miliona za štampanje novina i naravno zašto nisu uplatili DVP-u pare DS-ovci za štampanje i deljenje brošura pred izbore, pa je i taj dug pao da vrat DVP-a. Ajd ako ne znaš šta se tamo događa nemoj da pričaš. Novinarke koje rade u redakciji Naven nisu dobile skoro godinu dana plate a ni ostalima nije bolje. U DVP-u honorarcima kasne 4 meseca honorari, a stalno zaposleni imaju sramno male plate... Ajd sad po čemu je pokrajina pomogla Dnevniku. Ne moglo im dupe na tu zgradu na Bulevaru, a kako su sve rasprodali hoće i to.
  • Leonardo

    15.03.2013 09:51
    zavrzlama
    Činjenica je da je jedan deo radnika (Holding) u kanalu, a činjenica je da se slična sudbina priprema i drugom delu radnika (DVP). Kako to sprečiti, ako list Dnevnik prestane da izlazi?
  • Raka

    15.03.2013 07:49
    Mi i Oni
    Džaba priča, nedostaju cifre, to jest malo matematike i po koji datum, tako će sve biti mnogo jasnije.

  • ns

    14.03.2013 21:45
    gili-gili
    slažem se sa tobom, s tim što DVP plaća kiriju u toj zgradi ili ti mi smo podstanari
  • Animator

    14.03.2013 21:29
    Realno...
    ...pokrajina je spasila Dnevnik.
  • dvp

    14.03.2013 21:22
    biti il ne biti, pitanje je sad ...
    Presuda je naravno politicka, kao sto je to bilo i prenosenje osnivackih prava sa Holdinga na DVP-u. Tada je nekome u pokrajinskoj vladi tako odgovaralo, kao sto im sada vise ne odgovra da tako bude, pa se osnivacka prava vracaju u Holding. Politicke i interesne igranke na stetu samog Holdinga i zaposlenih. Najveci razlog urusavanja ovog tradicionalnog dnevnog lista jeste uplitanje politike i postavljenje "poslusnog" i nesposobnog partijskog kadra. Zaposleni zele da rade, da li ce im konacno biti omoguceno da to i ostvare, uskoro ce se saznati. A do tada DVP neka vraca kredite, dugovanja Forumu, dugovanja Holdingu za zakup kancelarijskog prostora, jer istina je da imaju novinare, ali radni prostor nije njihov, a jos su pride i mnoooogo duzni ....
  • Gili Gili

    14.03.2013 20:12
    Presuda je, naravno, politička - čime Pokrajina želi da nesposobnom za život (a nekmoli za kakav ozbiljan rad) Dnevnik-Holdingu tutne u ruke zvečku zvanu list ''Dnevnik'' i prepusti ga (čitav taj holding), manje-više samom sebi, tj. skine ga s državnih jasala. Firma Dnevnik VP toj igri može relativno lako da parira. Treba hrabro da ostane i bez pečata i bez logoa i bez sadašnjeg naziva lista, te da smisli drugo ime za svoje novine i nastavi rad - jer ima novinare, radni prostor i sve drugo što joj treba. Holding je nesposoban da u narednih sto godina izdaje ma kakve novine, pa ''starog dobrog'' lista Dnevnik nakad više neće ni biti, već če biti nekog drugog, ni goreg ni boljeg od prethodnog Dnevnika. A onu presuđenu sumu od 2,3 miliona dinara Dnevnik VP može takođe lako da isplati Holdingu - jer taj iznos u sebi sadrži oko 6 mesečnih plata generalnog direktora Dnevnika VP. (Vrapci dživdžaju da taj trudbenik mesečno prima oko 370.000.) Dživdžaju i to da se pojedini rukovodioci tamo pošalju u penziju, ali oni ne nastavljaju da žive samo od svoje nemale stečene penzije, već produžavaju da rade na svojim uhodanim radnim mestima - za debelu platu.) Neko će se pitati - može li novina s novim nazivom, logom i dr. uopšte da se afirmiše i opstane na tržištu? Da, zaista će taj list imati bedan tiraž, ali i tiraž sadašnjeg Dnevnika je jadan i čemeran. Pa smo na istom.
  • ja

    14.03.2013 19:54
    ooo
    ne mogu da verujem niko ne komentariše. Evo ja ću, ne znam šta Holding hoće kad lepo piše ko je novi većinski vlasnik DVP-a

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna